Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karlslund föll på fasta

Slapp inställning gjorde att Karlslund fick inkassera sin andra raka förlust i serien. Laget ligger pyrt till i division 2 efter 4–1 (2–1) borta mot Eskilstuna.

Trots att tränare Rickard Nilsson noggrant instruerat spelarna hur laget ska försvara sig på fasta situationer var det just där som matchen förlorades. Tre av fyra insläppta mål kom till på fasta situationer. Eskilstuna City behövde bara 50 sekunder på sig att spräcka nollan, efter mycket slapphänt markering på en inläggsfrispark.

– Spelarna agerar alldeles för slappt och följer inte alls med i markeringen, konstaterar Petter Grundel, besviken assisterade tränare i Karlslund.

Näfver kvitterade

Trots att pigge Kristoffer Näfver kvitterade genom ett distinkt vänsterskott var aldrig örebroarna nära segern. Eskilstuna City imponerade egentligen inte heller men var ändå klassen bättre än Karlslund. Endast Näfver, som blir bättre och bättre för varje match, höll godkänd nivå bland de rödblå på Tunavallen. 2–1 kom efter inkast och avgörande 3–1 efter direktskott på frispark.

– Eskilstuna spelade som ett medelmåttigt division två-lag och vi spelade som ett dåligt division två-lag, säger Grundel.

Tunga avbräck

I en jämn serie har Karlslund halkat ner till kvalplats och har dessutom fler matcher spelade än bottenkonkurrenterna. Dessutom tvingas laget klara sig utan nyckelspelarna Calle Olsson och Jonas Gredenborn i nästa match mot Visby. Gredenborn är avstängd medan Olsson befaras ha åkt på en meniskskada, i så fall blir skyttekungen troligtvis borta resten av säsongen.

– Nu behöver vi få in lite självförtroende i grabbarna. Vi har en cupmatch mot Hallsberg till veckan och förhoppningsvis kan den få in oss på rätt spår igen, säger Grundel.