Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karlslund jagar Kihlberg

I lördags avtackades han av Örebro SK. Nu jagas Magnus Kihlberg – av Karlslund. Men inte som spelare utan som tränare.

När Rickard Nilsson lämnade för Kif Örebro för ett par veckor sedan tvingades Karlslunds IF, som under Nilssons ledning i år vann division 3 och tog klivet upp, ge sig ut på tränarjakt.

Nu kan NA avslöja att ett av huvudspåren i jakten på ny tränare är Magnus Kihlberg, som har Karlslund som moderklubb.

– Vi har haft kontakt med honom. Inte jag personligen, men personer inom föreningen har pratat med honom, bekräftar Karlslunds klubbchef Andreas Levi.

Hur långt har ni kommit?– Inte längre än så. Vi vet inte exakt hur han tänker, och vi vet inte ens om han ska fortsätta spela. Men det är ett spännande namn inför framtiden.

"Fått samtal från Karlslund"

Den 37-årige Örebro SK-profilen, med 181 allsvenska matcher och nio säsonger som proffs i Norge på meritlistan, bekräftade redan för ett par veckor sedan för NA att han lämnar ÖSK efter årets säsong.

Vad han nu ska hitta på är oklart, men han erkänner att han är smickrad över tränarerbjudandet och att han tänkt sig en tränarkarriär i framtiden.

– Jag har fått ett samtal från Karlslund, och ett antal andra förfrågningar. Det är roligt, men just nu kan jag inte ge svar till någon klubb. Jag vet helt enkelt inte hur det kommer att bli, säger Kihlberg som under sin tid i Norge gick flera tränarutbildningar.

Magnus tränar med ÖSK tills säsongsavslutningen den 25 november. Sedan vill han ha semester över jul och nyår innan han tar ett beslut.

"Bara några procents chans"

– Just nu tänker jag inte så mycket på min framtid som spelare. Kroppen har inte fungerat som den borde i år, trots att jag är 38 år borde den fungera bättre. Det är nog bara några procents chans att jag fortsätter spela, men vi får se vad de här månaderna gör med kroppen, säger han.

Vem Karlslund annars satsar på som huvudtränare är oklart, och det är heller inte säkert att den assisterande tränaren Petter Grundel blir kvar i sin nuvarande roll.

– Jag vill veta vem som blir tränare innan jag bestämmer mig om en fortsättning. Dessutom tycker jag att tränaren själv ska få bestämma vem han vill ha som assistent, säger Grundel.