Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karlslund vann straffrysare

Efter en riktig rysare i halv storm lyckades Karlslunds IF gå vidare i Svenska cupen.
Carl-Magnus Jonsson satte segerbollen fram till 10–9 i den avgörande straffsparksläggningen mot gästande division 1-laget Skövde AIK.

– Det var jobbigt när vi låg under med 1–3 efter första förlängningskvarten men vi kände att vi ger aldrig upp, säger Kif-tränaren Rickard Nilsson.

50-talet åskådare på Karlslund arena fick se en högdramatisk match. Dennis Fransson gav division 3-laget Kif ledningen efter en halvtimme på nick och hemmalaget hade sedan flera bra chanser att döda matchen i andra halvleken. Bland annat en ribbträff. Men istället kvitterade Skövde genom Sebastian Olsson och matchen gick till förlängning. Där gick gästerna fram till 3–1-ledning.

Thelin kvitterade

Men så reducerade Daniel Karlsson till 2–3 17 minuter in i förlängningen vilket gav hemmalaget ny energi. Med bara en minut kvar av övertiden kvitterade Isaac Thelin till 3–3. Straffar fick avgöra och då klev Kifs nye gambianske målvakt Bala Musa Bahaja fram som matchhjälte. Den förre landslagsmålvakten knep en ”sudden-straff” för Skövde och Carl-Magnus Jonsson kunde sedan avgöra.

– Bala är en riktigt bra målvakt, men lite udda. En del som går efter den svenska skolan kommer säkert att ha åsikter, men jag tycker att en bra målvakt först och främst ska rädda bollarna och det är Bala bra på, säger Rickard Nilsson.

Kifs övriga straffmål gjordes av Samuel Mokédé, Erik Tengroth, Isaac Thelin, Dennis Fransson, Daniel Karlsson och Jonas Gredenborn.

Kif är nu framme i andra omgången av Svenska cupen.