Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karta: Nio bankomater manipulerade

Polisen har noterat totalt nio uttagsautomater som hittills varit manipulerade i centrala Örebro. Än finns ingen misstänkt för bankomatfifflet.
- Vi försöker samla bevis i alla dess former, säger Leif Lexon chef för polisens bedrägerirotel i Örebro.

Annons

På sex olika platser i centrala Örebro har de manipulerade uttagsautomaterna uppmärksammats. Den första bankomaten upptäcktes redan den 2 januari på Drottninggatan.

- Det känns ändå som att folk har uppmärksammat det här, att det är något fel när pengarna inte kommer ut. De har tillkallat polis direkt, precis som jag har sagt att de ska göra. Det gör att vi har lyckats säkra lite attiraljer, säger Leif Lexon.

Vad är det för något ni har hittat?

- Det ser ut som en vanlig golvlist i aluminium, sen finns de i plast också. De kan se lite olika ut. Men det är väl inga raketforskare som har gjort dem direkt, det kan jag inte tänka mig. Någon som inte har så gott om pengar har kört en variant för att snabbt få några hundralappar.

De flesta bedrägerierna har upptäckts på kvällstid.

- Jag har svårt att se framför mig hur man gör det. Men man står väl där och lurpassar för att kunna hämta pengarna. Sen tittar de väl lite på vilken tid på dygnet det är, om någon är påverkad eller så.

Någon misstänkt gärningsman/gärningsmän finns ännu inte.

- Vi avvaktar och ser vad vi kan få fram i annan bevisning vad det gäller vittnesförhör och eventuella övervakningsfilmer. Det jobbar vi vidare med nu, säger Leif Lexon.

Här har automaterna manipulerats

Drottninggatan 2, 20 och 35: 2, 16 och 18 januari

Lövstagatan 19, 16 januari

Stortorget: 16 och 18 januari

Järntorgsgatan 6: 18 januari

Olaigatan 3: 18 januari

Våghustorget, 19 januari