Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kassaskåpstölden på väg att klaras upp

(UPPDATERAD 20:40) Ett kassaskåp stas från en pizzeria i Hallsberg i natt. Några timmar senare stoppade polisen i Enköping en bil med - just det - ett kassaskåp i lasten. 
Nu är fyra personer gripna anhållna för stölden och förda till polishuset i Örebro.

Annons

Det var pizzeria Milano på Västra Storgatan i Hallsberg som utsattes för ett inbrott under natten mot fredagen. Polisen fick larm om inbrottet klockan 01.20, men då var tjuvarna redan borta.

– Gärningsmännen har jobbat ordentligt. De har först försökt att bryta sig igenom en vägg, men misslyckats. Då bröt de upp en dörr i stället. Vi har hittat spår från en säckkärra som slutar på en parkering, så förmodligen har man försvunnit i en bil, säger Anders Wallin, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Polisen säkrade under natten vissa spår på brottsplatsen.

Hittades av en slump

Kassaskåpet återfanns senare av en slump långt österut. Klockan 02.30 skulle polisen i Enköping stoppa och kontrollera ett fordon. Föraren vägrade först stanna, men efter att polisbilen följt efter ett tag fick de till slut stopp på den flyende bilen.

Det slutade med att en av männen kunde gripas direkt. De tre andra flydde till fots och kunde gripas först efter hundspårning.

I bagageutrymmet hittades ett kassaskåp. De fyra männen greps misstänkta för stöld. Samtliga är i 25-årsåldern.

Samma kassaskåp

Under fredagen fick Uppsalapolisen kontakt med polisen i Örebro för identifiering av kassaskåpet. Nyckeln till det stulna kassaskåpet transporterades från Hallsberg för att provas i det beslagtagna kassaskåpet.

– Det visade sig att det rörde sig om samma kassaskåp som stals från pizzerian i Hallsberg. Männen anhölls av åklagare efter förhör, säger Jonas Eriksson, inre befäl vid polisen i Uppsala.

Tre av de gripna männen hör hemma i Stockholms-trakten. De anhölls i Uppsala klockan 15.30 på fredagen. Örebropolisen har nu tagit över ärendet och under fredagskvällen transporterades de anhållna männen till polishuset i Örebro.