Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Katarina Hansson (S): Tomma lokaler fylls med nya verksamheter

En sommar har passerat och nu står hösten redo att ta vid med lite mörkare och svalare kvällar.

Jag har likt många av er rest till olika delar av landet och sett små och medelstora städer blomstra med ökat antal besökare i form av turister och hemvändare. Det har varit allt från stadsfester, picknic i parken, Sköna onsdag, Hova Riddarvecka, bilträffar och mycket mer som får en stadsmiljö att sprudla av liv.

I förlängningen leder det till fler arbetstillfällen, ökade skatteintäkter och fler som bidrar till förskola, skola, vård och omsorg.

Det ger handel och turismnäringen ett större underlag för att sälja sina varor och tjänster. I förlängningen leder det till fler arbetstillfällen, ökade skatteintäkter och fler som bidrar till förskola, skola, vård och omsorg. Det är bland annat därför vi som kommuner arbetar aktivt med andra frågor än just det kärnuppdrag som vi har. Vårt uppdrag är även att skapa goda förutsättningar för ett aktivt näringsliv, bra infrastruktur och byggande av bostäder.

I Kumla finns något som jag skulle vilja kalla för ”Kumlaandan” vilket för mig innebär att vi tillsammans skapar nya möjligheter för en fortsatt utveckling av Kumla som mötesplats, en kommun som är en fantastisk plats att leva, verka och bo i.

Vi kan nu glädjande konstatera att majoriteten av de vakanta affärslokalerna fyllts med olika verksamheter ...

För cirka ett och ett halvt år sedan fanns det många vakanta lokaler i centrala Kumla vilket vi naturligtvis inte var nöjda med. Då satte sig ett antal fastighetsägare, Kumla Promotion och kommunen ner för att finna olika lösningar på problemet. En av dessa var att tillsammans bjuda in aktörer med olika inriktningar som skulle ha betydelse för Kumlaborna. Detta gjordes och intresset var stort.

Vi kan nu glädjande konstatera att majoriteten av de vakanta affärslokalerna fyllts med olika verksamheter såsom cykelhandel, gym, blomsterhandel och sushirestaurang. Dessutom har investeringar på flertalet miljoner gjorts för att skapa nya och fräscha lokaler för exempelvis bokhandeln, Swedbank och fastighetsförmedlingen. Även Ica Maxi har investerat stora summor för att möjliggöra en ökad bredd i sin verksamhet.

I nuläget planeras det även för en förtätning av bostäder i centrala Kumla. Detta för att fler personer ska ges möjligheten att bo centralt, där en av fördelarna är närheten till resecentrum vilket är väldigt attraktivt för dem som arbetspendlar.

Det visar också på att vi tillsammans kan påverka utvecklingen och genom det skapa nya möjligheter i kommunen.

Jag känner stor tacksamhet över att företräda en kommun där det finns ett sådant driv. Ur mitt perspektiv står det för att fastighetsägare och näringsliv tror på Kumla och vågar/vill satsa i vår fina kommun. Det visar också på att vi tillsammans kan påverka utvecklingen och genom det skapa nya möjligheter i kommunen. Tack till alla er som bidrar till detta.

Katarina Hansson

Ordförande i kommunstyrelsen i Kumla (S)