Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Katarina Hansson (S): Vad är det som får Kumla kommun att växa?

Tillväxt skapas av människor och för att det ska kunna ske behöver människor ges möjligheten att växa.

Annons

Tillväxt är ett ord som tenderar att dyka upp i alla olika sammanhang och är ett begrepp som omfattar flera områden.

En ökad befolkning ger ökade skatteintäkter som behövs för att finansiera välfärden...

I näringslivet handlar det om stegrande omsättning och ökad vinst och inom kommunen handlar det inte sällan om befolkningsökning. En ökad befolkning ger ökade skatteintäkter som behövs för att finansiera välfärden och möjliggöra fortsatt utveckling inom kommunen.

Därför är det roligt att kunna konstatera att vi bor i en region som har en stark tillväxt, inte minst i min egen kommun Kumla. Företag växer och etablerar sig i Kumla, men även i hela vår region. En bidragande orsak är vårt gynnsamma läge i förhållande till andra städer och regioner men även på grund av att vi har en väl utbyggd infrastruktur i form av vägar, järnväg och flyg.

Som folkvald har jag och mina politiska kollegor ett stort ansvar för att säkerställa att det finns allt från förskolor till universitet.

Tillväxt och framgång skapas av oss människor och därför behöver vi ges möjligheten att utifrån våra egna förutsättningar utvecklas. Människors kompetens, kreativitet och erfarenhet skapar ett blomstrande samhälle. Som folkvald har jag och mina politiska kollegor ett stort ansvar för att säkerställa att det finns allt från förskolor till universitet. Det är en förutsättning för det livslånga lärandet.

I Kumla vill vi att människor inte ”bara” ska bo utan även kunna fylla sitt liv med värdefullt innehåll. Vi vill att människor ges möjligheten att mötas för att tillsammans lära av och med varandra. Ungdomar oavsett ålder, etnicitet och kön, ska våga drömma och utveckla sig inom olika områden som exempelvis idrott eller kultur. Att mötas oavsett ålder gör oss glada, mer positiva, minskar besöken hos vården och ger positiva effekter på folkhälsan. Därför strävar vi alltid efter att skapa goda förutsättningar för föreningar, intresseorganisationer och studieförbund att bedriva sina verksamheter med god kvalitet.

Vi ser även att ungdomar lyckas inom idrott och kultur.

Vi i Kumla kan glädjande konstatera att näringslivet i vår kommun mår bra och att det under de senaste åren gjorts stora investeringar hos flertalet av de företag som är lokaliserade i Kumla. Vi ser även att ungdomar lyckas inom idrott och kultur.

Visst finns det utmaningar, men jag är av den uppfattningen att vi tillsammans genom dialog och samarbete övervinner de flesta av dessa. Det är den andan som jag vill ska prägla allt det arbete som vi inom politiken involveras i. Vi folkvalda politiker har ett ansvarsfullt och ärofyllt uppdrag att företräda medborgarna och det får inte glömmas bort. Tillsammans kan vi fortsätta arbetet att göra vår region oslagbar.

Katarina Hansson

Ordförande i kommunstyrelsen i Kumla (S)

Annons