Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

KD framhåller kulturen och vårdnadsbidrag

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Ett väldigt bra samarbetsparti – så definierar sig KD Örebro. Men inför valet vill de inte binda upp sig i förväg.

– Nu tror vi att väljarna vill veta vad KD står för till 100 procent, säger kommunalrådet Lennart Bondeson (KD).

På måndagen presenterade partiet sin valplattform för kommunvalet i Örebro. Fokus ligger på barn och familj, men också sociala frågor och inte minst kultur. Vårdnadsbidraget är fortfarande en hjärtefråga: KD vill se ett beslut på nationell nivå om att dubbla ersättningen till 6 000 kronor i månaden. Fler jobb till funktionshindrade är också prioriterat.

– Kommunen måste ta ett större ansvar, nu är det näringslivet som går före, säger Susanne Lindholm, andranamn på KD:s lista.

KD har haft åtta år vid makten i Örebro, men i två helt olika konstellationer: Först med Koalitionen (de borgerliga partierna plus MP), nu med S och C. KD är nöjda med vad de lyckats genomföra av sin politik.

– Vi har också varit väldigt drivande när det gäller Kulturkvarteret och Konserthusets renovering, säger Behcet Barsom.

Efter satsningarna på idrottsanläggningarna ser de att en långsiktig satsning på investeringar inom kultursektorn kommer att behövas.