Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

KD: Sluta strida om skolan

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Nu krävs det samsyn om skolan. Det anser kristdemokraterna.

Skolan i Sverige och Örebro befinner sig i ett mycket utmanande läge, där inte minst lärarna upplever en allt mera hård och pressad vardag, där den politiska striden förstärker detta, skriver Lennart Bondeson (KD) i ett pressmeddelande. Därför kommer han med den ovanliga idén att det ska råda borgfred mellan partierna i en av de mest debatterade frågorna en vecka innan valet.

– Partierna i Örebro har ett gemensamt ansvar att ”sluta strida” om skolpolitiken, det hjälper inte att skylla på varandra som partier och majoriteter, nu behövs samråd och borgfred, säger Lennart Bondeson (KD) och fortsätter:

– Vi vill att alla partier sätter sig tillsammans under hösten för att skapa samråd inför 2015-2018, för Örebros och elevernas bästa.

Han vill utmana alla partier att söka samsyn om de viktigaste utvecklingsfrågorna, inför nästa mandatperiod. Det kan handla om ökade lärarlöner, mindre klasser, arbete för lugn och ro i skola.

– Örebro kommun skulle bli unik och först i landet om partierna väljer att samarbeta, säger Lennart Bondeson.