Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

KD vill ha fler sommarjobb

Kristdemokraterna vill att Laxå kommun ska skapa fler sommarjobb under juni till augusti 2010 med hjälp av en utökad statlig finansiering.

I en motion till kommunfullmäktige i Laxå vill Bo Rudolfsson, KD, att det ska skapas fler sommarjobb i Laxå kommun.

Regeringen satsar nu på att det ska skapas fler sommarjobb i kommuner, landsting och ideella föreningar. Det handlar om en kommunal hel- eller deltidsanställning på pågår i två till åtta veckor under juni till augusti.

Regeringen har tillskjutit 100 miljoner kronor under 2010 till satsningen.

Målgruppen för satsningen är de ungdomar som avslutar årskurs nio samt de som går ut gymnasiets första och andra årskurs.

Sommarskola

Arbetsplatser kan vara tillexempel inom parkskötsel, fritidsverksamhet, äldre- och handikappomsorg och uppgifter inom föreningslivet, skriver Bo Rudolfsson i sin motion.

Satsningen ska även göra det möjligt för kommunerna att kunna erbjuda sommarjobb varvat med sommarskola.

Bo Rudolfsson skriver i motionen att det är kommunen som är ansvarig för att sommarjobben kommer tillstånd med hjälp av den statliga finaniseringen.

Regeringens anslag till sommarjobb ska huvudsakligen gå till lönekostnader, men kan även till en mindre del täcka kommunens administrationskostnader för att anskaffa nya sommarjobb.

Avslutningsvis föreslår Bo Rudolfsson i motionen att Laxå kommun tar initiativ till att skapa fler sommarjobb under juni till augusti 2010 med stöd av den utökade statliga finansieringen.

TOVE SVENSSON