Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kennedy sänkte Dalkurd efter sanslös ÖSK-vändning

Artikel 7 av 14
ÖSK-Dalkurd 2018
Visa alla artiklar

Efter ett sanslöst drama sista tio minuterna lyckades ÖSK vända 0-2 till 3-2 i slutet mot nykomlingen Dalkurd.

Annons

ÖSK-tränaren Axel Kjäll tvingades till några förändringar i startelvan. Filip Rogic åkte på en smäll på träningen i söndags och kom inte till spel. Istället fick Sebastian Ring fortsätta i rollen som vingback till vänster.

Efter uppvärmningen stod det också klart att försvararen Martin Lorentzson tvingades kasta in handduken med känning i en baksida av låret. Istället gjorde Arvid Brorsson årsdebut till höger i trebackslinjen.

Brorsson fick också ÖSK:s enda målchans värd namnet i den första halvleken. På en frispark från Nahir Besara stormade Brorsson fram i straffområdet. Men bollen strök pannan på ÖSK-försvararen som inte fick till nicken i bra läge. På returen sköt Michael Omoh ett skruvat skott som målvakten Abdulaziz Demircan räddade.

ÖSK inledde bra första kvarten men sen tog Dalkurd över spelet. ÖSK kom ingenstans i anfallsväg och Michael Omoh blev dessutom varnad för filming.

Dalkurds ledningsmål, i 52:a minuten, kom inte orättvist. Store och starke Mohamed Buya Touray kläme sig förbi Michael Almebäck vid kortlinjen, spelade snett bakåt till japanen Yukiya Sugita som bredsidade in 0-1 utan chans för ÖSK-målvakten Oscar Jansson.

Tio minuter senare var vi beredda att anteckna 0-2. Buya Touray sköt ett tungt skott som Oscar Jansson gjorde en bra fotparad på. På returen sköt Oliver Berg på en liggande Michael Almebäck som räddade skottet med utsträckt arm. Men utan åtgärd från domare Bojan Pandzic.

Men 0-2 skulle komma, i den 74:e minuten. Mohamed Buya Touray avslutade några överstegsfinter med att placera in bollen förbi Oscar Jansson som hamnat på hälarna.

Axel Kjäll försökte förändra matchbilden. I 70:e minuten byttes Brorsson ut mot Isaac Boye, succéinhopparen mot Östersund senast.

Johan Mårtensson fick ett bra skottläge i 78:e minuten men målvakten Demircan styrde bollen till hörna.

Men till slut fick ÖSK hål på gästerna. Michael Omoh fixade fram en hörna från höger och såg själv till att trycka dit reduceringen i gröten framför mål efter att Nordin Gerzic nickat fram bollen i 80:e minuten.

Tre minuter senare hade ÖSK utjämnat. Och för första gången i år fick anfallaren Kennedy Igboananike näta i årets allsvenska. Även 2-2 kom efter en hörna där Kennedy mötte Nahir Besaras hörna perfekt med skallen.

De 5229 åskådarna på Behrn arena jublade.

Kennedy var sedan nära att trycka in 3-2 från nära håll i 90:e minuten, efter en hörnnick från Omoh, men målvakten räddade.

Istället kom 3-2 i tredje övertidsminuten genom Igboananike som sköt ett skott som touchade en försvarare.

Den galna vändningen var fullbordad.

LÄS MER:

(+) ÖSK-talangen fick göra årsdebut: "Kändes som jag var het i straffområdet"

(+) Kennedy om sköna segermålet: "Fanns ingen tid att dribbla eller passa..."

(+) Wirström: ÖSK lurade oss igen – med en moral som inte kommit gratis

(+) Axel Kjälls tack till publiken: "Jag hoppas att de som var där förstår hur mycket de betydde"

TV: (+) Brändh och Wirström tycker till om ÖSK:s insats mot Dalkurd: "Sanslöst drama – helt galet"