Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kennedys kvittering kom i grevens tid – nu väntar gruppfinal mot Norrköping

I matchens sista bollkontakt kvitterade Kennedy Igboananike för ÖSK och räddade 1–1 mot Helsingborg i svenska cupen inför 791 åskådare på Behrn arena.

Annons
Johan Mårtensson fick nlja sig med en poäng mot sitt gamla lag.

ÖSK spelade ganska fyndig fotboll utan att komma till de riktigt heta chanserna i den första halvleken. Bästa möjligheten fick Kennedy Igboananike när han, framspelad av Daniel Björnquist, vände runt i straffområdet och ryckte ifrån försvararen Carl Johansson. Avslutet var bra men Pär Hansson i målet var med på noterna och räddade.

Michael Omoh var företagsam och låg bakom en hel del. I 70:e minuten slog Omoh en perfekt boll i djupled till Igboananike som inte riktigt fick till nedtagningen. ÖSK-anfallaren kastade sig fram och fick till ett avslut men bollen gick utanför.

Istället kom kallduschen sex minuter senare. Andri Bjarnason slog en frispark från 25 meter som ÖSK-målvakten Oscar Jansson boxade rakt ut och Mikael Dahlberg kunde enkelt lägga in bollen till 1–0 för gästerna.

Men i 94:e minuten nickade Kennedy Igboananike in kvitteringen på inspel från Filip Rogic på vänsterkanten. Kennedy kastade sig fram och forcerade in 1–1-målet vid första stolpen.

En otroligt viktig poäng för ÖSK som nu möter Norrköping i en gruppfinal på lördag. Både Norrköping, som besegrade Tvååker med 3–2 efter att länge varit i underläge, och ÖSK står nu på fyra poäng i toppen av gruppen. HIF har två poäng och Tvååker noll.

Annons