Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kennedys kvittering kom i grevens tid – nu väntar gruppfinal mot Norrköping

I matchens sista bollkontakt kvitterade Kennedy Igboananike för ÖSK och räddade 1–1 mot Helsingborg i svenska cupen inför 791 åskådare på Behrn arena.

Annons

ÖSK spelade ganska fyndig fotboll utan att komma till de riktigt heta chanserna i den första halvleken. Bästa möjligheten fick Kennedy Igboananike när han, framspelad av Daniel Björnquist, vände runt i straffområdet och ryckte ifrån försvararen Carl Johansson. Avslutet var bra men Pär Hansson i målet var med på noterna och räddade.

Michael Omoh var företagsam och låg bakom en hel del. I 70:e minuten slog Omoh en perfekt boll i djupled till Igboananike som inte riktigt fick till nedtagningen. ÖSK-anfallaren kastade sig fram och fick till ett avslut men bollen gick utanför.

Istället kom kallduschen sex minuter senare. Andri Bjarnason slog en frispark från 25 meter som ÖSK-målvakten Oscar Jansson boxade rakt ut och Mikael Dahlberg kunde enkelt lägga in bollen till 1–0 för gästerna.

Men i 94:e minuten nickade Kennedy Igboananike in kvitteringen på inspel från Filip Rogic på vänsterkanten. Kennedy kastade sig fram och forcerade in 1–1-målet vid första stolpen.

En otroligt viktig poäng för ÖSK som nu möter Norrköping i en gruppfinal på lördag. Både Norrköping, som besegrade Tvååker med 3–2 efter att länge varit i underläge, och ÖSK står nu på fyra poäng i toppen av gruppen. HIF har två poäng och Tvååker noll.