Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kif Örebro vann DM

Kif Örebro vann finalen i Eksjöhus cup mot ÖSK Söder med 4-2 och kan därmed titulera sig DM-mästare.
- ÖSK Söder är ett topplag i division 2, de är svåra att möta. Det är skönt att vi vann, säger Kifs spelarutvecklare Erik Österlund.

Halva Kifs lag bestod av spelare från a-truppen, andra halvan av spelare från talanglaget Duff som också spelar i division 2.

- Vi har haft ett tufft spelschema i allsvenskan och valde därför att ställa över flera av startspelarna från a-laget, säger Erik Österlund.

Eftersom ÖSK Söder spelar två divisioner lägre ned än Kif fick de inleda matchen med två bonusstraffar.

- Vi satte båda. Spelmässigt var det en jämn match, men tyvärr lyckades de kvittera precis före halvtid. Det var synd, vi stod upp bra, säger Mats Lindström, tränare i ÖSK Söder.

Mats Lindström vill inte framhäva någon speciell spelare i sitt lag.

- Vi är så nöjda som man kan vara efter en förlust. Det var en stark laginsats, alla spelarna var lite bättre än vanligt, berömmer han.

Kif var också nöjda med sin insats.

- Första halvlek var väldigt jämn, men att vi lyckades kvittera precis före halvtid gav energi åt laget. Det blev en väckarklocka för spelarna, vi tog över mer och mer i andra halvlek, säger Erik Österlund.

Kifs första mål gjordes av Hanna Ågren.

- Vi lyckades såga oss genom deras försvar och skapa ett friläge åt Hanna, som rullade in bollen, berättar Erik Österlund.

Han vill hylla två spelare lite extra efter segern, Kim Ekebom och Linda Hallin.

- Kim gjorde två mål och är den spelare som stack ut mest. Linda är bara 15 år men är ändå så vuxen i sitt spel, hon var riktigt bra i dag.

Målskyttar, ÖSK Söder: Emma Samuelsson, Ann-Sofie Frost.

Kif Örebro: Hanna Ågren, Kim Ekebom 2, Emilia Erixon.