Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kif Örebros Jennie Wecksell tvingas ge upp karriären – blir tränare

Kif Örebros Jennie Wecksell har varit hårt skadedrabbad och tvingas nu ge upp spelarkarriären.
I stället blir hon nu fotbollstränare – för Nora BK:s damlag.

Wecksell blev en del av Kif Örebro redan 2010 och har fått speltid under samtliga säsonger. Men 25-åringen från Frövi har också haft det jobbigt med knäskador. Och det är det som nu får henne att lägga fotbollsskorna på hyllan. Totalt blev det 47 matcher i damallsvenskan.

Men Wecksell lägger inte fotbollen helt åt sidan. I stället blir hon fotbollstränare och första tränaruppdraget är redan klart. Det blir att ta sig an Nora BK:s damlag.

"Hon är precis den typ av tränare vi sökte till vår unga trupp. Överst på vår önskelista var en tjej som spelat på hög nivå och som har de ledaregenskaper som krävs för att passa som tränare. Med Jennie vid rodret så är vi helt säkra på att tjejerna kommer att utvecklas på ett mycket positivt sätt. Kontraktet är på 1+1 år och vi kommer inom kort presentera hennes assisterande tränare.” , skriver Nora på sin webbplats.

Wecksell följer därmed i spåren efter Kif Örebro-veteranen Elin Magnusson, som la skorna på hyllan förra hösten och sedan inledde en tränarkarriär där hon redan första säsongen tog upp Yxhults herrar från division 4 till division 3.

LÄS MER: Elin om året som herrtränare: "Jag var naiv och trodde vi kommit längre 2016"