Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kif sparkar tränaren: "Har sökt en lösning"

Kif Örebro och tränaren George Papachristou går skilda vägar. Det skriver klubben på sin webbplats.– Vi har sökt en lösning tillsammans. Den här gången landade vi i det här, säger klubbchefen Anders Nilsson när NA når honom.

Annons

Kif Örebro uppgav under söndagen på sin hemsida att klubben genomför en organisationsförändring. Förändringen innebär bland annat att tränaren George Papachristou får lämna klubben.

– Vi behövde göra en organisationsförändring, där vi har sökt en lösning tillsammans. Den här gången landade vi i det här, säger Kifs klubbchef Anders Nilsson.

I att George får sparken?

– Att han fått sparken är en överdrift. Vi går skilda vägar. Det har varit ganska odramatiskt egentligen.

Läs mer om Papachristous avsked här!

Beslutet att sparka Papachristou motiveras med att en ansträngd ekomomi tvingat klubben till organisationsförändringar, vilket lett till att Papachristou inte längre kommer att leda laget i damallsvenskan.

– I grunden bottnar allt i att vi behöver se över ekonomin. Som alla idrottsklubbar i allmänhet och de i damallsvenskan i synnerhet får alla klubbar kämoa med sin ekonomi. Där är vi inget undantag, säger Nilsson.

Så George har varit för dyr för klubben?

– Det handlar inte om en prislapp på en tränare det här. Allt sånt kommer att utkristallisera sig framöver. Mer än så kan jag inte säga i dagsläget.

Klubben har även beslutat att låta assiterande tränaren Julian Lundberg lämna föreningen.

– Som det ser ut just nu kommer de inte att bli kvar i föreningen, säger Nilsson om Papachristou och Lundberg.

Kif Örebro hade en tuff inledning på säsongen, och nådde inte alls upp till de förväntningar som fanns inför säsongen. På sistone har dock laget spelat upp sig och har tagit poäng i fyra raka matcher, varav två segrar, där det stora glädjeämnet kom i 4-0-segern mot Mallbacken senast. De resultaten räckte dock tydligen inte för att Papachristou och Lundberg skulle få behålla sina jobb. För tillfället har damallsvenskan OS-uppehåll.

– Det var bra att vi kunde spela upp oss innan uppehållet. Men föreningen har tagit det här beslutet och det är inte taget med poängskörd som grund. Vi har gjort förändringar i organisationen och det blir lite annorlunda roller framöver. Vi kommer att presentera den nya organisationen i nästa vecka, säger Nilsson.

Och det innebär att presentera en ny tränare?

– Nej, en ny organisation. Jag kan inte säga mer än vad jag redan har sagt.

Vet ni vem den nye tränaren blir?

– Det får framtiden utvisa. Vi hoppas kunna presentera ett namn i veckan. Vi har haft flera spår och har goda förhoppningar.

Vad har ni sagt till spelarna?

– De har fått samma information som ni. Eftersom det är uppehåll så blir inte återkopplingen som när man ses varje dag. Men det kommer bli tydligare för dem när vi presenterar den nya organisationen.

Lisa Dahlkvist kom under somamren  hem till Örebro och Kif från utlandsäventyret i Paris Saint-Germain. Men det blir alltså inte till den organisation hon förväntade sig när hon skrev på för klubben.

– Fast det är inget speciellt där. Lisa vet hur snabbt det kan förändras i den här branschen. Dessutom har hon nog fullt fokus på OS just nu, säger Nilsson.

Tidigare har det spekulerats i att Kif-legendaren Elin Magnusson, nu tränare i Yxhult, ska komma tillbaka och leda Kif från tränarbänken. Nilsson dementerar dock att det skulle vara aktuellt i dagsläget.

– Inte i det här fallet. Det går bra för Elin i Yxhult och hon vill nog genomföra en hel första säsong som tränare. Men hon finns alltid i Kif och har ett enormt Kif-hjärta. Hon finns alltid med när det diskuteras Kif och kan mycket väl vara ett namn för framtiden, men just nu tror jag varken vi eller hon, främst Elin, har haft någon tanke på det.