Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kif-stjärnor slutar med fotbollen

Kif Örebros finska landslagsspelare Sanna Talonen och Susanna Lehtinen avslutar sina karriärer.

- Jag har spelat väldigt länge och längtar efter annat i livet, säger Susanna Lehtinen till NA.

Ytterbacken har åtta säsonger bakom sig i Kif Örebros tröja. Nu har hon meddelat klubben att det inte blir fler.

Detsamma gäller anfallaren Sanna Talonen Torstensson, 31, som har spelat sju år i Kif-tröjan och svarat för 52 allsvenska mål.

- Jag känner mig klar med fotbollen. Det krävs ganska stor motivation för att orka börja inleda en ny säsong, säger  Susanna Lehtinen som hunnit bli 32 år och gjort 126 allsvenska matcher.

Hon informerade klubben och lagkompisarna sitt beslut den här veckan.

- Jag hade tänkt länge på detta. Och hade vi gått vidare i champions league till kvartsfinal nästa år hade det varit en annan grej. Men nu känner jag mig säker på mitt beslut, säger hon.

Vilken är din höjdpunkt under åren med Kif Örebro?

- Då måste jag säga hela förra säsongen och den prestation vi utförde. Spelet flöt på hela året och det kändes som vi kunde vinna allt även om vi slutade tvåa i allsvenskan. Det gjorde också att vi kvalade in till årets champions league.

- Cupguldet 2010 var förstås också kul att vara med om.

Att Kif Örebro vid årsskiftet genomför ett tränarbyte när George Papachristou ersätter Rickard Nilsson bidrog till att tajmningen för beskedet kändes rätt nu när truppen från och med i morgon går på en månads ledighet.

- Jag vill ge Kif tid att hitta en ersättare för mig. Och det blir säkert bra med nye tränaren. Samtidigt hade det varit ett svårare beslut att ta om Rickard varit kvar för jag har tyckt jättebra om hans sätt att leda laget, säger Susanna Lehtinen.  

Hon har under senare år jobbat som ekonom på ett företag vid sidan om fotbollen. Det ska hon nu fortsätta med och gå upp på hundra procent. Susanna Lehtinen kommer därför att bo kvar i Örebro.

- Ja, här trivs jag bra. Vi får väl se om jag kan ge lite tillbaka till klubben framöver. Jag kan gärna tänka mig att hjälpa till i någon roll. Men vad har vi sagt att vi återkommer till lite senare, säger hon.

Sedan tidigare är det klart att en annan veteran, Elin Magnusson, slutar i Kif Örebro.