Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kihlberg: "Trenden har vänt"

Örebro SK var på väg mot ännu en mållös match och ännu en utebliven seger. Nu kom målet i sista stund men formkurvan bytte riktning redan innan dess, enligt Magnus Kihlberg.
– Nu har vi brutit den negativa trenden och är på väg uppåt.

Den rutinerade mittfältaren Magnus Kihlberg kände innan måndagens match hur hela laget slirat ner i en irriterande formdipp. Både i de senaste två förlustmatcherna och på lagets träningar hade känslan spridit sig.

– Det är frustrerande. Vi har inte varit så bra på träning heller som vi velat. Men nu tog vi ju tag i det.

Redan innan det avgörande målet noterade han en högre nivå för de svartvita.

– Vi slår bättre passningar, är aggressivare och rörligare. Men tyvärr är vi fortfarande lite uddlösa i boxen – i stället för fyra-fem man därinne är vi två eller högst tre.

Därför var det säkerligen flera på läktaren som undrade varför inte Sixten Boström gjorde offensiva byten tidigare i matchen.

– Det visar väl att han var relativt nöjd med spelet. Nu visade sig ju också bytena bli rätt när Astrit kom in och bidrog bra till målet, svarar Kihlberg som då syftar på frisparken Astrit skapade.

Även Kihlberg själv bidrog till Nordin Gerzic mål.

– Jag sa åt honom innan att bara träffa mål. I första sköt han ju en likadan som gick högt över.