Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kihlbergs sista höst med Forward

Akropolis borta är en tuff match. Men Forward bemästrade det och vann med 2-1 mot tabelltvåan.

Forward hade en del kännbara avbräck i truppen. Erik Björndahl avstängd och Pontus Jakobsson och Kristoffer Näfver på skadelistan.

Men laget från väster i Örebro samlade ihop sig på ett mycket starkt sätt. Axel Wettéus prickade in 1-0 i slutet av första halvlek, ett inlägg som letade sig raka vägen in i mål.

Anton Westerlund ökade på till 2-0 i andra, nickade in en hörna, innan hemmalagets Adrian Pettersson reducerade med tio minuter kvar och gav matchen en viss nerv. Men Forward höll undan till en mycket meriterande trepoängare och fortsätter visa stark form. Bara en förlust så här långt under höstsäsongen och är tabellsexa.

Tränarduon Magnus Kihlberg och Paul Munster (assisterande) har fått besked av klubben att det blir sista året.

- De tycker att vi står och stampar resultatmässigt. Personligen ser jag ingen dramatik i det här, tre år är ganska länge med ett lag på den här nivån. Det sliter och tar mycket tid, säger Kihlberg, vars lag bara förlorat en av de åtta senaste seriematcherna, och ligger sexa i norrettan med fem omgångar kvar.

- Roligt att se att de yngre killarna kliver fram när vi har några av våra mest rutinerade borta. I dag var fem startspelare födda 1995 eller senare, säger Kihlberg.