Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Killar tävlarmed tradare

I dag onsdag är Jerry Borgström och Benjamin Åström i Grängesberg och tävlar i de tyngre klasserna. Det handlar om långtradare, truck och kran.

Det är 20 elever från fordons- och transportprogram vid olika skolor i Mellansverige som deltar. På fem andra platser i landet pågår liknande regionfinaler. Arrangör är transportbranschen som på detta sätt vill uppmuntra de blivande yrkeschaufförerna. De bästa i varje regionfinal går vidare till Yrkes-SM i Göteborg i slutet av maj. Framgångar där kan ge en plats i Europa-finalen i Portugal i december.

”Kan bli lite klurigt”

Tisdagen ägnade de båda Lindeskolan-eleverna åt att träna och finslipa kunskaperna.

– Vi har fått scheman på banorna så vi vet ungefär hur det kommer att se ut, sa Jerry Borgström som inte verkade alltför orolig inför dagens heldag i Grängesberg.

– Det kan bli lite klurigt, men det ska nog gå bra. Tiden och utförandet bedöms och ger poäng, berättade Benjamin Åström.

Båda eleverna tycker att det skulle bli roligt att delta.

Det var deras lärare Göran Lindeberg som anmälde dem. Förutom att han tror det ska gå bra, ser han en möjlighet att göra reklam för Lindeskolan.

– I  fjol kom vår deltagare trea, berättar han.