Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kjäll: "Trist det är över"

 Det är med blandade känslor Axel Kjäll tillsammans med nye huvudansvarige Alexander Axén axlar ansvaret.- Peo kommer att bli saknad, säger han.

Axel Kjälls position som assisterande tränare förändras inte överdrivet mycket efter Peo Ljungs avgång. Dock kan det bli mer fokus på A-truppen och mindre tid med U21-laget för den förre Forwardstränaren.

- Vi håller på att diskutera det där, hur vi ska få ut max av mig och i vilka områden det blir. Om jag ska fortsätta i U21 eller om jag ska försöka lägga lite mer tid på A-laget.

- Det finns en tanke om att det eventuellt ska bli så men det är inget som är bestämt, säger Kjäll som kommer fortsätta gå sin elittränarutbildning parallellt med sitt arbete i ÖSK.

Det var efter förlusten mot Djurgården i slutet på maj som Kjäll fick de första indikationerna på att ett avhopp från tränarposten inte var särskilt avlägset.

- Han har informerat lite grann längs med vägen. Det var först efter Djurgårdsmatchen som man fick tydliga signaler. Det är också viktigt att understryka att han har gjort ett superjobb för ÖSK. Sedan vi fick semester har vi haft kontakt nästan dagligen och han har uppdaterat mig om hur det har varit.

Kan du relatera till Peos familjesituation?

- Jag har barn också så man förstår ju, även om mina barn inte är lika stora. Men det går nog inte att säga att alla hade reagerat på samma sätt, men om han säger att det är så som han säger så tycker jag att det är klokt av honom att han inte har låtit det gå över gränsen så att han inte förlorar någonting.

Axel Kjäll tycker att Alexander Axén är en mycket lämplig ersättare för Ljung och ser inte sig själv som underordnad i sin assisterande tränarroll.

- Jag ser det mer som att vi jobbar i ett team och det kommer vi fortsätta att göra. Vi jobbar väldigt tajt och vi har alla viktiga roller.

- Samtidigt är det bra att man har en som fattar de slutgiltiga besluten. Vi är överens om mycket men om man är oense är det viktigt at man har en huvudtränare och där tycker jag Alexander är ett utmärkt val och ett jättebra namn, säger Kjäll.

Samarbetet med Axén utgår han ifrån kommer fungera lika fint som tidigare. Samtidigt utgjorde Peo Ljung en oerhört stark pusselbit i deras trio och det återstår att se hur det kommer bli utan honom.

- Han kommer bli saknad men vi känner oss trygga i hur vi ska jobba oss vidare. Men vi har upplevt väldigt mycket tillsammans under ett och ett halvt år. Jag har också upplevt mitt bästa fotbollsminne med honom när vi var i Ljungskile och vi lyckades ta oss upp till allsvenskan. Det är sådana saker som kommer finnas kvar i hela fotbollskarriären och det ska mycket till för att man ska överträffa det momentet och det delar vi tillsammans. Så det är klart att vi kommer fortsätta ha en relation tillsammans livet ut.

Ni känns som en väldigt tajt grupp?

- Det har vi varit och vi har blivit det på kort tid också. Vi har haft en väldigt bra kemi. Man får heller inte glömma bort fystränaren Jimmy Högberg som hela tiden också har varit väldigt tajt med oss tre. Det är trist att det är över nu, men sådant är fotbollslivet och det är bara att gå vidare.