Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kjäll: ”Varje match är unik”

Efter åtta segerar på de nio senaste matcherna undrar vän av ordning: klarar ÖSK av att stå kvar med båda fötterna på jorden mot Norrköping?– Vi vet att varje match är unik, säger assisterande tränaren Axel Kjäll.

ÖSK är allsvenskans formstarkaste lag. Segermaskinen har gått som smort och senast avfärdades Djurgården, till synes hur enkelt som helst. Nu väntar Norrköping i den näst sista omgången.

– Vi är nöjda med både resultat och prestationer. Men vi vet samtidigt att ingenting kommer per automatik, säger Axel Kjäll.

Bottenstrid har bytts mot toppstrid. ÖSK kan, vid seger mot Norrköping i dag och Häcken i sista omgången, gå om AIK och sluta fyra i allsvenskan.

– Hela säsongen hade vi jobbat hårt för att säkra kontraktet. Och när det var klart var det inte självklart vilken väg viskulle ta. Visst fanns risken att det skulle infinna sig en viss mättnad, men så har det verkligen inte blivit. Alla vill sluta så högt upp det bara går i tabellen och avsluta säsongen på bästa sätt. Varje match är unik och att vi vunnit mycket inför den här matchen spelar ingen roll när matchen är igång, säger Kjäll.

Norrköping har det tuffare och är tre poäng före Gelfe som är på kvalplats mot superettan, dock har Gefle en match mer spelad.

– Det är ett lag som kämpar därnere nu men man får inte glömma att de har visat bra form de senaste matcherna. För mig är de ett stabilt allsvenskt lag, säger Kjäll och syftar på Norrköpings vinster mot Göteborg och Gefle de två senaste omgångarna.

ÖSK åker med en 19 spelare till Norrköping. Anledningen är att mittfältaren Daniel Nordmark har problem med ett knä och kommer att testas sent.