Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Axel Kjäll ny huvudtränare i ÖSK

Nu är det klart. Axel Kjäll blir ny huvudtränare i ÖSK. Det offentliggjorde klubben under en presskonferens på onsdagen.
Samtidigt står det klart att Alexander Axén lämnar klubben. Hans sista match som huvudtränare blir den mot Sundsvall på söndag.

I lördags stod det klart att Alexander Axén lämnar uppdraget som huvudtränare efter säsongen. På måndagen kom uppgifter på att den assisterande tränaren Axel Kjäll skulle bli ny huvudtränare från nästa säsong. Det här medförde i att diskussioner startades kring att Axén skulle lämna klubben i förtid för att Kjäll skulle kunna tillträda redan under hösten.Och på onsdagen blev det klart. Axel Kjäll presenterades på en presskonferens.

– Vi sitter på en tränare som rankas som en av Sveriges största tränartalanger. Det hade varit dumt att inte ta tillvara på det, säger vd:n Simon Åström på presskonferensen.

Axel Kjäll tillträder sitt nya uppdrag på måndag. Fram till dess leder Alexander Axén laget, det vill säga över torsdagens cupmatch mot Karlstad och söndagens allsvenska bortamatch mot Gif Sundsvall.

– Det blir en speciell situation med nuvarande team där vi har vår blivande huvudtränare i organisationen. Vi har diskuterat här i dagarna och det bästa är att göra ett skifte av tränare så snabbt som möjligt. Utifrån spelarna och teamet är det den bästa lösningen. Alexander har varit starkt drivande till att vi gör det här skiftet nu så det blir en tydlighet för spelarna, säger Åström.

Axel Kjäll:

– Det känns bra och tryggt. Det har varit intensiva dagar där tempot speedats upp de senaste dagarna. Det har varit många beslut som fattats, därför känns det kul och skönt att sitta här i dag och kunna berätta. Det är många som undrar hur min situation kommer var den närmsta tiden. Det ska bli spännande att fortsätta det här arbetet med spelarna, säger Kjäll och fortsätter:

– Det blir ett roligt tillfälle för mig och ett stolt ögonblick för mig i min tränarkarriär.

Läs mycket mer om ÖSK:s tränarbyte

Axel Kjäll pekas ut som ny ÖSK-tränare: "Jag har läst det också..."

Brändhs krönika: Tog hand om en av Sveriges värsta brottslingar – nu mogen att leda ÖSK

Han är läsarnas favorit att ta över ÖSK: "Känns hedrande att folk tänker på en"

En förbundskapten till ÖSK – om läsarna får välja: "Jag är öppen för det"

Nordin Gerzic om att Alexander Axén slutar som ÖSK-tränare: "Tror han grävt djupt i sig själv"

TV: Lövholm och Brändh tycker till om Axén-beskedet: "Har gjort ÖSK relevanta"

TV: Almebäck om Axénbeskedet: "En av anledningarna till att jag kom hit"

Alexander Axén lämnar ÖSK – vem tycker du ska ta över?

Bildspecial: Så här har NA-sporten följt Axén genom åren – från Grenadjärvallen till Behrn

Brändhs krönika: Naturligt att ÖSK vill ha förnyelse efter fem år med Axén

ÖSK:s vd: "Har en klar förstakandidat som vi hoppas presentera inom ett par veckor"

Oscar Jansson om att Axén lämnar: "Så här funkar det i fotbollsvärlden"

Axén talar ut om beslutet: "Vill träna något lag som har större chanser"

Sema om att Axén slutar i ÖSK: "Han var en av anledningarna till varför jag kom till Örebro"