Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart: Axel Kjäll till ÖSK

NA kan nu avslöja att BK Forwards succétränare Axel Kjäll byter klubb. Han är klar för ÖSK.

Annons

Den process som pågått en tid har nått sitt slut. 31-årige Axel Kjäll har bestämt sig för att ingå i ÖSK:s nya tränartrojka vid sidan av huvudtränaren Peo Ljung och individuella utvecklaren Alexander Axén.

Axel Kjälls roll blir att ansvara för den nybildade U19-truppen samt vara assisterande A-lagstränare.

ÖSK moderklubbenDärmed återvänder han till sin moderklubb. Axel Kjäll är fostrad i ÖSK och gick som spelare hela vägen till A-laget. Under åren 2000–2005 blev det 29 allsvenska matcher för klubben, samt 21 matcher i superettan. Efter det värvades han till Trelleborgs FF där han stannade i 2,5 år. Sportsligt blev det ingen succé. Skador gjorde att Axel bara fick spela en cupmatch.

Framgångsrika årHan avslutade sedan spelarkarriären i BK Forward men tvingades avbryta den i förtid 2010 på grund av en knäskada. Samma höst erbjöds han att bli ny A-lagstränare i västerklubben.

Det har varit två framgångsrika år i division 1 norra. Forward slutade den gångna säsongen på andra plats i serien och föll knappt i kvalet till superettan mot Falkenberg.

Kontaktad efter kvaletÖSK har länge varit intresserad av att knyta Axel Kjäll till sin tränarstab. Men det var först efter det att Forwards säsong tagit slut i Falkenberg som klubben dagarna efter tog den direkta kontakten. Därefter har förhandlingarna gått fort.

Och nu blir alltså Axel Kjäll det tredje namnet i ÖSK:s nya tretränarsystem.

Läs mer om övergången i onsdagens NA, papperstidningen!

Axel Kjäll

Ålder: 31 år.

Familj: Sambon Louise Östman, för detta fotbollsspelare i Kif Örebro, och dottern Lova, snart två år.

Bor: Ekäng, Örebro.

Fotbollsbakgrund: Började spela i ÖSK som fyraåring. Spelade 29 allsvenska matcher och 21 matcher i superettan för ÖSK under åren 2000–2005.

Åren 2006- juli 2008 i Trelleborgs FF. Avslutade spelarkarriären i Forward. Huvudtränare för Forwards A-lag åren 2011-2012.

Aktuell:  Assisterande tränare i ÖSK och ansvarig för nya U19-truppen.

Annons