Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Bedoya får möta Zlatan

Förre ÖSK-mittfältaren Alejandro Bedoya lämnar allsvenskan. Han är klar för en klassisk fransk klubb – och kan snart ställas mot självaste Zlatan Ibrahimovic.

Det har ryktats i några dagar, men på torsdagen blev det klart. Förre ÖSK-mittfältaren, och amerikanen, Alejandro Bedoya har skrivit på för den klassiska franska klubben FC Nantes, som har fostrat spelare som bland annat Marcel Desailly, Didier Deschamps, Mickaël Landreau och Christian Karembeu. 

Les Canaris, som den åttafaldiga mästarklubben kallas (senaste ligatiteln kom 2001), är nykomling i högstaligan och bekräftar på sin officiella hemsida att 26-årige Bedoya är klar. Bedoya, som gjort 19 A-landskamper och ett mål för USA, har skrivit på för tre säsonger med Nantes – och kan redan den 24 augusti ställas mot Zlatan Ibrahimovic, Edinson Cavani och de andra superstjärnorna i miljardbygget, regerande mästarna, Paris SG. Nantes inleder ligan hemma mot Bastia på lördag.

Bedoya blev en stor publikfavorit på Behrn arena under sin tid i ÖSK, som varade mellan 2009 och sommaren 2011. Bedoya gjorde totalt 65 allsvenska matcher, varav 52 från start, och åtta mål för ÖSK innan han sommaren 2011 såldes till skotska storklubben Rangers. Bedoya hade bara ett halvår kvar på ÖSK-kontraktet och såldes för drygt tre miljoner kronor till Rangers. Men den skotska storklubben var i stora ekonomiska bekymmer och begärdes förra sommaren i konkurs, ombildades och fick starta om längre ner i seriesystemet. Först i november i fjol kom ÖSK och Rangers överens om den sista ersättningen för Bedoya.

Flera spelare valde att lämna klubben när kontrakten med Rangers bröts – Bedoya var en av dem. På nytt blev det Sverige – men inte ÖSK, utan Helsingborg.

Bedoya skrev på ett korttidskontrakt med HIF, och siktade på att lämna klubben i januari. Men det blev en fortsättning i Helsingborg fram till sommaren. Och nu är han alltså, efter 21 matcher och sex mål (fem fullträffar på tolv matcher under våren 2013) klar för franska högstaligan Ligue 1 och FC Nantes.