Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Då får Marcus köra i Bahrain

Det blev bara tolv varv på två dagar i Jerez. Nu står det klart vilken av dagarna som Marcus Ericsson får ratta bilen under säsongens andra F1-test, i Bahrain.

Annons

Det blir på fredag, den 21 februari, som Kumlasonen Marcus Ericsson får köra sin tredje testdag i Caterhams F1-bil, och den enda under det fyra dagar långa testet i Bahrain den här veckan. Det meddelade stallet på sin Facebooksida på måndagen.

Tredjeföraren Robin Frijns kommer att inleda testet på onsdagen medan Kamui Kobayashi får ratta den gröna bilen både torsdag och lördag.

Under det första av de tre testerna inför årets F1-säsong, i spanska Jerez, blev Ericsson tilldelad de två första dagarna men hann på grund av teknikstrul totalt bara göra tolv varv.

Frijns hann tio varv på sin enda dag medan Kamui Kobayashi, som drog vinstlotten och körde sista dagen då, hann med hela 54 varv.