Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Då får Marcus köra i Barcelona

Testet i Jerez var en stor framgång för Marcus Ericsson. Nästa torsdag startar det andra av formel 1-teamens tre försäsongstester.

Annons

Nu står det klart att Sauberteamet vänder på körschemat från testet i Jerez och låter Marcus Ericsson köra dag två och tre under nästa veckas test i Barcelona, medan brasilianske stallkompisen Felipe Nasr får köra dag ett och fyra. Det meddelar temat på sitt officiella Twitter-konto. Marcus får alltså klättra ned i bilen under fredagen och lördagen.

I det inledande F1-testet i Jerez förra veckan var rollerna de omvända – då inledde och avslutade Kumlasonen körningen. Ett test som var en stor succé – Sauber noterade den snabbaste eller näst snabbaste varvtiden under samtliga fyra dagar, bara Ferrari, som är motorleverantör åt Sauber, kunde konkurrera med det schweiziska stallet tidsmässigt.

Efter nästa veckas fyradagarstest i Barcelona följer ett nytt, avslutande test veckan därpå 26 februari–1 mars, och därefter är det bara två veckor till tävlingspremiären i Australien den 15 mars.