Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Då gör Marcus säsongsdebut

Måndag morgon. Redan då får Marcus Ericsson göra sina första varv i Saubers formel 1-bil 2016.

Det är Crash.net som avslöjar att Marcus Ericsson, 25, Sveriges formel 1-stjärna från Kumla, får köra första två dagarna av det fyra dagar långa försäsongstestet i Barcelona nästa vecka.

Under testerna får stallen bara köra med en bil åt gången, och Sauber har valt att ge Ericsson måndagen och tisdagen medan teamkompisen Felipe Nasr får onsdagen och torsdagen.

– Man vill ju stå i garaget så lite så möjligt, men för Saubers del spelar förarfördelningen absolut ingen roll. I och med att Ericsson och Nasr kör den gamla bilen så kommer den fungera, det är jag helt övertygad om. Men eftersom det är så få dagar innan premiären så kommer det istället handla om att ha tur med vädret och att det inte regnar, till exempel. Skulle två av fyra dagar regna bort så missar man oerhört värdefull tid på torrdäck som kommer att behövas. För sedan har ju förarna bara fyra dagar på sig att köra in den nya bilen. Därför är det viktigt att väder och vind är på deras sida, säger tv-kommentatorn Janne Blomqvist till Viasat.

Betydligt viktigare kommer dock testerna veckan därpå 1–4 mars, på samma bana att bli. Det är nämligen först då Sauber kommer att ha sin nya bil på plats, under nästa veckas inledande test kommer teamet att köra fjolårets bil medan de övriga tio teamen alla redan då kommer att ha sina nya bilar på plats.

Förutom Sauber är det bara Williams (Valtteri Bottas tar måndag och tisdag, Felip Massa onsdag och torsdag) och nya, amerikanska teamet HAas (Romain Grosjean tar måndag och onsdag, Esteba Gutierrez tisdag och torsdag) som offentliggjort sin testfördelning, enligt Crash.net.