Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Damallsvenskan sänder matcherna själva

Avtalet med TV4 gick ut. Nu står det klart att damallsvenskan väljer att sända sina matcher själva i år.

NA har tidigare rapporterat om att damallsvenskan står utan tv-avtal, trots att bara en vecka återstår till premiären. Något som innebär minskade intäkter för klubbarna på i storleksordningen 800 000 kronor per förening.

Men på fredagen blev det klart att de damallsvenska klubbarnas egen förening, Elitfotboll Dam, kommer att ordna så att samtliga 132 matcher kommer att tv-sändas, skriver föreningen på sin hemsida.

– Vi tar ett eget ansvar för vår produkt och ser till att göra den än starkare via Damallsvenskan.tv. Det är viktigt att damfotbollen är med i den digitala transformationen. Andra aktörer såsom tv och nyhetsmedia kommer erbjudas tillgång till nyheter och highlights på Damallsvenskan.tv med syfte att maximera spridning, tillgänglighet och exponering, säger Linda Wijkström, generalsekreterare Elitfotboll Dam, till hemsidan.

Sändningarna kommer att kosta 89 kronor per match eller 169 kronor per månad, och intäkterna kommer att delas mellan de allsvenska klubbarna.