Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Ericsson får störst utrymme i Jerez

Säsongens första test drar igång på måndag. Nu avslöjar Caterhamstallet att Marcus Ericsson kommer få störst utrymme av teamets förare i Jerez.

Annons

På måndag drar Marcus Ericssons första formel 1-säsong igång med de allra första testerna. I spanska Jerez får Ericsson dessutom äran att bli den allra första att ratta Caterhams helt nya bil av 2014 års modell.

Det stod klart när stallet på fredagen släppte testschemat för nästa vecka. Ericsson får dessutom dubbelt så mycket utrymme som stallets två andra, mer F1-rutinerade, förare.

Ericsson kommer att få köra de två första dagarna, både tisdagen och onsdagen, medan stallets tredjeförare Robin Frijns får köra på torsdagens och Kamui Kobayashi får ta hand om fredagens körning.

Något exakt tidsschema för testveckan har ännu inte släppts, men enligt ett preliminärt schema ska teamen testa fyra timmar på förmiddagen och tre timmar på eftermiddagen under de fyra dagarna.

Efter testerna i Jerez väntar drygt två veckors uppehåll innan det är dags för två raka testveckor, totalt åtta dagar, i Bahrain i månadsskiftet februari/mars.