Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Fahlin får köra tempoloppet i VM

Emilia Fahlin hade en tung dag när tempoloppet i EM avgjordes – men får en ny chans i VM i Qatar om tre veckor.

På fredagen släpptes truppen till cykel-VM i Doha, Qatar, i mitten av oktober.

Örebrocyklisten Emilia Fahlin, som haft en lysande säsong och i Vårgårda GP i augusti tog Sveriges första seger på damernas världstour någonsin och som var en stark kraft bakom Emma Johansson OS-silver i Rio de Janeiro, får som enda svenska köra både tempoloppet och linjeloppet.

Något som hon berättade för NA att hon hoppades, trots att hon fick nöja sig med 28:e plats på på EM-tempot i franska Plumelec förra veckan, där hon drogs med tunga ben och helt enkelt hade en dålig dag på en riktigt tuff och kuperad bana som inte passade henne.

– VM är ju helt annorlunda, det är en helt annan bana. Den har en helt annan rytm, det är fram och tillbaka på ett ställe och helt platt, och det är något jag tycker bättre om. Den borde passa mig mycket bättre, sa Fahlin till NA då.

Mästerskapet i Qatar blir Fahlins nionde raka VM, men hon har inte kört tempoloppet sedan 2013.

Det har annars varit Örebrocyklistens främsta disciplin, med dubbla topp tio-placeringar 2010 och 2011.

I Richmond i fjol var hon i utbrytning tre kilometer från mål i linjeloppet och slutade på fjärde plats i lagtempot tillsammans med sitt dåvarande stall Wiggle-Honda.

VM blir troligen svenska stjärnan Emma Johanssons allra sista tävling, och i linjeloppet förutom Fahlin, Johansson och tredje svenska OS-cyklisten Sara Mustonen-Lichan är även Sara Penton och Aleaxndra Nessmar uttagna till linjeloppet.

Tempoloppet körs den 11 oktober, linjeloppet den 15 oktober.

I helgen kör Fahlin två tävlingar i Italien, hennes VM-genrep tillika de sista tävlingarna för nuvarande stallet Alé-Cipollini.