Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart för köp

I november tecknade Kopparberg Mineral avtal om att köpa Lundin Mining Exploration AB. Nu har företaget uppfyllt alla förutsättningar och köpt samtliga aktier i Lundin-bolaget.

Annons

I februari ska Kopparberg Mineral genomföra en fullt säkerställd nyemission om cirka 19 miljoner kronor. Detta för att kunna genomföra prospektering, process- och gruvtekniska undersökningar, utveckla projektportföljen samt för att finansiera köpet av Lundin Mining Exploration.

En så kallad bryggfinansiering på 4 miljoner kronor får Kopparberg Mineral av Linro Capital för tiden fram till dess att pengarna från emissionen finns tillgängliga.

Lundin Mining Exploration AB är också under namnändring. Då till Kopparberg Mining Exploration AB.

Ledande prospektörKöpet av Lundin-bolaget gör Kopparberg Mineral till en ledande basmetallprospektör i Sverige. Bland projekten finns Eva, en massiv sulfidfyndighet i Skellefteåfältet, samt flera mycket välutvecklade basmetallprojekt i centrala Sverige.Kopparberg Mineral har även ansökt om en så kallad bearbetningskoncession för projektet hos Bergstaten. Den förväntas bli beviljad under första halvåret 2010. En detaljerad lönsamhetsstudie och miljötillstånd krävs dock innan bolaget kan fatta ett investeringsbeslut.

God lönsamhetBolagets egna beräkningar visar dock på en god lönsamhet.

– Vi får genom det här avtalet en unik möjlighet att vidareutveckla de betydande investeringar som Lundin Mining under flera år har gjort i Sverige. På detta sätt tar vi ett stort steg framåt i bolagets utveckling och Lundin Mining behåller en möjlighet att träda in som partner när vi får fram betydande förekomster, säger Thomas Lundgren, Kopparberg Minerals vd.