Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart för minimässa

Sju lokala föreningar deltar minimässan på Pärlan. Det är färre än vad scoutförbundet hoppats på, men tillräckligt många för att de ska kunna utlova en innehållsrik dag för både barn som vuxna.

På lördag klockan 10-14 ordnar Nykterhetsrörelsens scoutförbund och IOGT-NTO:s juniorförbund, Junis, en minimässa om barns fritid. Mässan handlar om vad barn och ungdomar kan och skulle kunna göra på fritiden, vilket ansvar föreningar och föräldrar har och hur man kan samarbeta för att skapa en rik fritid för ortens unga.

Platsen för mässan är aktivitetshuset Pärlan, gamla Folkets hus. Här finns sedan tidigare Junis, som brukar ordna aktiviteter för kommunens yngre.

Föreläsning

Mässan inleds med en liten föreläsning. Därefter kan föräldrar ta del av de lokala föreningarnas information. Kanske prova på att putta en golfboll?

Barnen erbjuds under dagen scoutaktiviteter i närheten av Pärlan.

Sammanlagt deltar sju föreningar i mässan. Bland andra Ställdalens naturstudieklubb, scouterna och skytteföreningen.

– Visst hade vi hoppats på fler utställare, men vi ser nu fram emot vad vi hoppas ska bli en bra dag, säger scoutkonsulent Anna Bengtsson.