Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart för tomtförsäljning

Kommunen börjar åter närma sig en försäljning av de fyra sjönära tomterna vid Skagern. Kommunstyrelsen har antagit en ny detaljplan för detta.

Från början togs det fram en ny detaljplan för Kroppfjäll 3:4 och 3:5-3:12 för att kommunen skulle kunna sälja fem sjönära tomter. Beslutet överklagades dock eftersom en av tomterna hade ett vägservitut, som ingen hade tänkt på. Regeringsrätten upphävde beslutet och krävde att den tomten togs bort.

– Nu har vi antagit en ny detaljplan i kommunstyrelsen. Vi har ritat om förslaget som det ser ut efter att rätten har tittat på den, säger kommunstyrelsens ordförande Anna Eriksson (S).

Det innebär att det blir fyra tomter som ska säljas. Den femte tomten förblir orörd. I den nya detaljplanen blir även grönområdet bakom tomterna, mot en angränsande fastighet, lika stort som det var innan allt arbete med planer satte i gång.

Vägen blir kvar

– Vägen får ligga kvar. Vi kunde kanske ha dragit om den, men det skulle vi ha nog gjort en uppgörelse om innan vi ritade detaljplanen, säger hon.

Nu ska den beslutade detaljplanen slutligen antas av kommunfullmäktige. Blir den inte överklagad efter det kan kommunen börja sälja tomterna tre veckor senare. Det finns enligt Anna Eriksson ett mycket stor intresse kring dem. Att bygga ett hus nära en sjö lockar uppenbarligen många.

– Efterfrågan är jättestor. Jag har haft sådana kontakter under året. Det är ett par stycken, och de har frågat hur det går och när kommer ett beslut. Vi har sagt att det ligger i rätten. Men nu hoppas vi att det blir av, säger Annika Eriksson.

GÖRAN WÄRNELID