Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Forward lånar mittback från ÖSK

Lukman Murad är redan klar. Nu lånar ÖSK ut ännu en spelare till division 1-klubben BK Forward.

Det handlar om mittbacken Anton Westerlund, 20, som NA redan den 19 mars avslöjade var på väg att skriva ett låneavtal med BK Forward.

På fredagen slutförhandlades affären mellan ÖSK:s Magnus Sköldmark och Forwards sportchef Niklas Gustafson.

”Nu är det klart, alla papper är påskrivna”, sms:ade Gustafson på fredagseftermiddagen till NA.

Westerlund har suttit på bänken i allsvenskan för ÖSK vid sex tillfällen, men ännu inte fått göra debut. Förra säsongen var han lagkapten i klubbens U19-lag och spelade tolv matcher i U21-seiren, och i år har han spelat 90 minuter i samtliga av vårens U21-matcher.

Den landslagsmeriterade Köpingsonen kom till ÖSK från Elfsborg sommaren 2012, och skrev då på ett treårskontrakt som går ut i sommar, och fram till dess lånas han alltså ut till Forward. Men tack vare den nya regeln om ”fotbollsutvecklande föreningssamarbete avseende professionell spelare” kan Westerlund fritt gå fram och tillbaka mellan de båda klubbarna.

Men eftersom regeln stipulerar att ”spelklarhet för sådan spelare gäller tidigast från samma veckodag närmast följande vecka från det att avtal ankomststämplats hos SvFF” så är Westerlund inte spelklar till söndagens seriepremiär hemma (ja, på Karlslund arena) mot IFK Luleå.

– Nej, det är han inte och det beror på att allt pappersarbete dragit ut på tiden. Både vi och ÖSK trodde att det skulle gå snabbare, men till matchen därpå, mot Vasalund borta, då är han tillgänglig, säger Niklas Gustafson till Forwards hemsida.

Sedan tidigare har Forward Lukman Murad på lån från ÖSK enligt samma regelverk.

Klubben har också värvat målvakterna Vladislav Mitev (från bulgariska andraligesklubbens FC Septemvri Simitli) och Marcus Elmersson (från ÖSK:s U19-lag), backarna Pontus Jakobsson (från Degerfors) och Daniel Björkman (från Brage) samt mittfältarna August Holmberg (från Rynninge), Olle Karlsson (från Åtvidaberg) och Kristoffer Näfver (från Motala) samt lyft upp mittfältarna Elias Durmaz och Alexander Durmaz från egna led. Forward har i sin tur lånat ut Mohammed Hamodi Al-Mayahi till Örebro Syrianska och Alexander Gustafson till IFK Kumla, båda liksom Westerlund i första hand mittbackar.

Läs mycket mer inför Forwards säsong i lördagens NA, papperstidningen, som går att köpa som e-tidning nedan!