Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Göransson kör rallycross

Fyrfaldige STCC-mästaren Richard Göransson från Örebro är klar för en stor rallycrossatsning. Göransson kommer köra hela den nya RallyX Supercar Lites-serien med premiär den 10 maj.

Annons

Richard Göransson, 35, har inför årets säsong bytt stall från BMW till Team Tidö i STCC och från BMW till Mercedes i internationella långlopp.

Nu är han klar för en tredje satsning: På rallycross.

På fredagen tillkännagavs att den fyrfaldige STCC-mästaren kommer att köra hela den nya RallyX Supercar Lites-serien för Team Tidö.

– Det här är en möjlighet för mig att lära mig sporten och utvärdera den inför framtiden. Just nu växer rallycross så det knakar i både Europa och USA, säger Göransson i ett pressmeddelande.

Fyra av racen körs samtidigt som STCC, bland annat premiären på Knutstorp den 10 maj, vilket betyder att Göransson kommer att dubblera. Dessutom körs ett race i samband med rallycross-VM i Höljes den 6 juli och ett race i Strängnäs den 26 juni.

– När jag var liten grabb tävlade min pappa i rallycross och att jag nu får chansen att testa på den här sporten ska bli otroligt kul, säger Göransson i pressmeddelandet.

Sedan tidigare är Patrik Flodin, som tog rally-VM-silver i grupp N-klassen 2010, samt ungar kvartettetn Kevin Eriksson, Sandra Hultgren, Alexander Westlund och Åsmund Holten klara för RallyX Supercar Lites-klassen.