Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart: Han blir Indianernas joker i jakten på nytt kontrakt

Här är Indianernas joker i jakten på nytt kontrakt.

Annons

På tisdag avgörs det om Indianerna ska greja nytt elitseriekontrakt eller inte. Seger hemma mot suveräna serieledaren Elit Vetlanda är direkt nödvändigt för att laget inte ska sluta sist i elitserien.

I sista stund kastar klubben in en ersättare för skadade Adrian Miedzinski. På fredagen blev förre JVM-tvåan Anders Thomsen, 23, från Danmark klar för klubben.

Thomsen ligger tia i snittligan i andraligan i Polen på 2,0 poäng, där han gått som tåget efter en lite trög säsongsinledning. Den unga dansken kommer in på snittet 1,130 och har ett löpande snitt på 1,294 vilket gör att han går in på ordinarie plats i tisdagens Indianlag.

– Det är en jättetalang som blir intressant utifrån flera aspekter att se, kommenterar Indianernas lagledare Peter Johansson.

– Jag stod i valet och kvalet om jag skulle satsa på en trygg gammal stöt eller någon som är utvecklingsbar och som vill visa sitt kunnande på banan för framtiden. Jag tror på det senare och man måste våga för att vinna en sådan här match.

– Sedan är det tidsaspekten också. DMU (danska förbundet) är snabba och smidiga gällande utfärdande av starttillstånd och ligalicenser...jag vågar inte chansa inför en sådan här match med en massa byråkrati, fortsätter Johansson.

Tanken är att Anders Thomsen ska komma tidigt till Sannahed på tisdag och träna vid lunchtid före matchen.

Thomsen inledde årets säsong i Dackarna men byttes ut i sommarens transferfönster. 2015 blev dansken JVM-tvåa bakom polske Bartosz Zmarzlik som kör för tisdagens motståndare Vetlanda.

Annons