Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Han ska fixa Marcus form

Marcus Ericsson i formel 1-cirkusen – då ska Alexander Elgh kratta manegen. Den förre motocrossföraren från Karlskoga blir personlig tränare åt Kumlastjärnan.

Annons

Det blir alltså Alexander "Alex" Elgh från Karlskoga, son till Eje Elgh, som ska se till att Marcus Ericsson är fit och i form när formel 1-säsongen drar igång i Melbourne den 16 mars.

Ja, Elgh kommer att finnas med i princip varje steg som Ericsson tar, och kommer att resa med till alla tester och race.

– Någon gång vill han väl vara ensam, men annars kommer jag vara med hela tiden, säger Alex till NA, och skrattar.

Elgh är redan på plats i England, där Ericsson just nu gör de sista förberedelserna inför testet som drar igång i spanska Jerez på tisdag. I fokus inför årets säsong, med det nya F1-reglementet, står bland annat att ta sig ner i vikt. Sedan november har Ericsson redan tappat tre kilo, och nu jobbar Elgh med att ytterligare slimma Marcus.

– Om vi kan skala av lite till så är det bara positivt, men vi kommer inte att göra något drastiskt. Han måste fortfarande orka med de långa och tuffa racen. Det är en svår balansgång i racing, att vara stark och uthållig men inte gå upp för mycket i vikt, det får inte bli för stor muskelmassa, säger Elgh.

Läs mycket mer om Alexander Elgh i lördagens NA, papperstidningen, som du kan köpa som e-tidning nedan!