Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Han tar över Eco

Fotios Ioannodis. Greken blir Eco Örebros nye tränare.– Det här är en bra miljö för en coach, säger han.

Sist fem säsonger i rad i basketligan. Nu laddar Eco Örebro för att lyfta i tabellen. Klubben har länge jobbat med att hitta en ersättare för Panagiotis "Jotti" Nikolaidis, som lämnade i våras, och nu finns en ny tränare på plats.

Fotios Ioannodis, 48, har skrivit på för klubben.

– Det här är en bra miljö för en coach. Jag hade inte kommit hit om jag inte trodde på att vi skulle kunna nå slutspel. Det är dit vi ska, säger han.

Ecos ordförande Stefan Johansson är nöjd med rekryteringen:

– Fotios har varit med under hela processen. Förutom de coachmässiga egenskaperna så fastnade vi för hans passion och engagemang. Han är en elitcoach som är resultatinriktad och har en stor vinnarskalle, säger han.

Ioannodis har varit framgångsrik i såväl Akropol, Huddinge som Alvik. Han tränade den sistnämnda Stockholmsklubben i superettan den gångna säsongen.

– Eco har alla möjligheter att lyckas, säger Ioannodis.

Eco, som nyligen förlängt med talangfulle Zachary Penser, har i nuläget åtta spelare under kontrakt. Fler nyförvärv, utöver Max Johansson från Helsingborg, är att vänta.

– Det blir nog tolv spelare till sist. Men det handlar inte så mycket om antalet, utan snarare om kvaliteten på dem. Fokus ligger på att hitta en point-guard och en lång kille som kan komplettera Miklos Szabo under korgen, fortsätter Ioannodis.

Läs mycket mer i måndagens NA, papperstidningen, eller köp den som e-tidning här intill.