Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Här är Göranssons team

Richard Göransson har bestämt sig för vilket team han ska köra för i STCC 2015.  

Annons

Fyrfalldige STCC-mästaren Richard Göransson har gjort klart med sitt tem inför STCC-säsongen 2015. Han kommer även i år att köra för Team Tidö, och Göransson är därmed klar för sin andra säsong med stallet. Säsongen som gick slutade örebroaren fyra i förarmästerskapet i sin SAAB 9-3 och andraplatsen på deltävlingen i Göteborg var Tidös nästa placering någonsin.

Nu är teamet och Göransson redo att ta nästa steg.

– När man kommer till ett nytt team tar det alltid ett tag att svarva sig samman. Men man märker väldigt fort om det finns någon potential. Det gör det i Team Tidö. Vi mötte en hel del utmaningar förra året, det mesta gick oss emot, men i slutändan blev vi ändå fyra i mästerskapet. Den här gången går vi in i matchen med helt andra förutsättningar. Vi är bättre på alla plan, och vi ska vara med och kriga om titeln. Dessutom kommer vi att köra på Michelin-däck i år, vilket kommer passa mig bra. Jag har goda erfarenheter av deras däck sedan tidigare. Vi har all anledning att sikta riktigt högt den här säsongen, och jag ser redan fram emot premiären i Skövde, på en helt ny bana dessutom, säger Richard Göransson i ett pressmeddelande.

Göransson, som har kört STCC sedan 2003, har 39 heatsegrar totalt och med sina fyra mästerskapstitlar är han den mest framgångsrike STCC-föraren genom tiderna. Han tog också SM-silver vid rallysprinten på SM-veckan i Örebro den gångna helgen.