Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Här är nya klubbens första idrottare

Örebros nya friidrottsklubb, Thorengruppen, har fått sina första idrottare. Här är de tio friidrottarna som valt att byta från KFUM Örebro.

Det var en schism på KFUM Örebros årsmöte som ledde till en splittring i klubben, och som i förlängningen ledde till grundandet av en ny friidrottsklubb i Örebro: Thorengruppen T Örebro.

Och nu har klubben fått sina första idrottare – tio friidrottare har nu kommit överens med KFUM Örebro om att få byta klubb vilket är ett krav om man vill byta klubb utanför frimånaden i oktober/november.

Den klart namnkunnigaste är Erika Bergentz, 43, en medeldistanslöpare med veteran-EM-medaljer på meritlistan och som i år gjort en halvmaraton- och maratonsatsning, där hon tog en fjärdplats i D40-klassen i Stockholm marathon.

I övrigt handlar det om nio ungdomar och juniorer i Sigge Bergentz, Wilhelm Bergentz, Andreas Fuhr, Jonathan Granath, Gustav Karlsson, Patrik Lindskog, Hanna Otterhed, Buster Runheim och Tuva Svedin. Idrottarna är klara att tävla för nya klubben från och med den 17 juli.

Fler tunga namn, som OS-spjutkastaren Jiannis Smalios, är på väg att göra bytet men ser ut att få vänta till frimånaden efters KFUM Örebro annars velat ha årets elitstöd återbetalt för att acceptera övergången.