Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Här ska HSB bygga 375 nya bostäder

Under fredagsmorgonen meddelar HSB att de förvärvar fastigheten Målaren 17, kvarteret där NA:s tidigare tryckeri ligger.

Det är HSB Projektpartner AB och HSB Mälardalen som köper det gamla tryckeriet av Kungsleden med avsikt att bygga cirka 375 bostadsrätter i etapper.

"Det här förvärvet ligger helt i linje med vår strategi att utveckla attraktiva bostadsprojekt i Örebro och Mälardalen" säger, Magnus Ekström, t.f. vd HSB Projektpartner, i ett pressmeddelande.

"Med det här förvärvet säkerställer vi byggrätter i Örebro för flera år framåt", säger Peter Sjerling, vd HSB Mälardalen, i pressmeddelandet.

Örnsro är ett av Örebro kommuns prioriterade utvecklingsområden och flera detaljplaner tas fram för att möjliggöra byggande av bostäder i området.

Tryckeriet avvecklades 2015 och sedan dess har stora delar av den 9 340 kvadratmeter stora byggnaden stått tom. Kungsleden har tillsammans med Örebro kommun utvecklat fastigheten Målaren 17 som uppskattas ha en byggrättspotential som uppgår till 30 000 - 40 000 kvadratmeter.