Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart: Här ska HSB bygga 375 nya bostäder

Under fredagsmorgonen meddelar HSB att de förvärvar fastigheten Målaren 17, kvarteret där NA:s tidigare tryckeri ligger.

Annons

Det är HSB Projektpartner AB och HSB Mälardalen som köper det gamla tryckeriet av Kungsleden med avsikt att bygga cirka 375 bostadsrätter i etapper.

"Det här förvärvet ligger helt i linje med vår strategi att utveckla attraktiva bostadsprojekt i Örebro och Mälardalen" säger, Magnus Ekström, t.f. vd HSB Projektpartner, i ett pressmeddelande.

"Med det här förvärvet säkerställer vi byggrätter i Örebro för flera år framåt", säger Peter Sjerling, vd HSB Mälardalen, i pressmeddelandet.

Örnsro är ett av Örebro kommuns prioriterade utvecklingsområden och flera detaljplaner tas fram för att möjliggöra byggande av bostäder i området.

Tryckeriet avvecklades 2015 och sedan dess har stora delar av den 9 340 kvadratmeter stora byggnaden stått tom. Kungsleden har tillsammans med Örebro kommun utvecklat fastigheten Målaren 17 som uppskattas ha en byggrättspotential som uppgår till 30 000 - 40 000 kvadratmeter.

Annons