Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart i kväll: Bofors byter namn

Bofors IK finns snart inte längre.
På ett rekordlångt sammanträde på tisdagen beslutade kommunstyrelsen att köpa namnet på det allsvenska ishockeylaget. Det nya namnet är inte helt spikat, men klart är att Karlskoga kommer att ingå.

– Som jag förstått det kommer namnet att bytas mitt under pågående säsong, säger kommunstyrelsens ordförande Niina Laitila (S).

Protester på FacebookFörslaget att byta namn på ishockeylaget har väckt starka reaktioner i Karlskoga. En nystartad Facebooksida propagerade för att behålla det gamla namnet, och även på stan har namnbytet diskuterats.

Inte heller kommunstyrelsen var enig när beslutet skulle fattas.

– Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet var eniga medan oppositionen ville återremissa ärendet för att utreda själva avtalet ytterligare. Men vi tog beslutet att genomföra namnbytet, säger Niina Laitila.

700 000 kr under fem årIshockeyklubben får nu 700 000 kronor per år i fem år. De säsonger laget går till kvalserien till elitserien ska en bonus på 200 000 kronor falla ut, och klubben får även ett omställningsbidrag på 200 000 kronor för att ta fram nya dräkter och logotype.

Tanken är att laget i fortsättningen ska heta Karlskoga Bobcats men eftersom reaktioner väckts mot Bobcats så får klubben själva bestämma vad tilläggsnamnet till Karlskoga blir.

– Ja, det är upp till styrelsen i klubben att avgöra det, säger Laitila.

Namnbytet är tänkt att ske så fort som möjligt.

- Ja, som jag förstått det byts namnet under pågående säsong, säger Laitila.

Kommunstyrelsen och Bofors IK har kallat till en gemensam presskonferens på onsdagseftermiddagen.