Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Kalle Holmberg till IFK Norrköping

Efter många turer är det så slutligen klart. I dag presenterades Kalle Holmberg för IFK Norrköping. I sin nya klubb kommer Örebrosonen att bära nummer 17 – precis som han gjorde i ÖSK.

Det har varit på gång under en tid, och varit mer eller mindre klart. Så pass klart att Örebro SK redan på förhand värvat in hans ersättare, när Victor Sköld blev klar för de svartvita. Slutligen är det nu bekräftat, för i dag presenterades Kalle Holmberg på IFK Norrköpings webbplats.

– Jag är stolt över att få skriva på, det är en bra utvecklingsmiljö för mig här, säger han till hemsidan.

23-årige Holmbergs kontrakt är skrivet på 3,5 år, och anfallaren är lättad över att övergången till Norrköping äntligen är klar. I sin nya klubb kommer han att behålla sitt gamla tröjnummer, 17.

– Det känns jätteskönt att det är klart. Först och främst vill man ju hjälpa laget att vinna matcher, konkurrera om en startplats och utvecklas som människa och spelare, säger Holmberg till Norrköpings hemsida.

Kalle Holmberg har under flera år varit en del av ÖSK, där han länge setts som en talang som inte riktigt lyckats ta det sista steget och etablera sig som en allsvensk startspelare. Med utmaningen i flytten till IFK Norrköping vill han ändra på det, och en gång för alla ta steget som krävs för att utvecklas till en toppspelare.

Under årets försäsong gjorde Holmberg sex mål på sju matcher, och många trodde att detta äntligen skulle bli året då Holmberg gjorde ett namn för sig själv.

Klubben valde dock att satsa på Alhassan "Crespo" Kamara – numera i Häcken – i stället, och Kalle fick allt som oftast se sig förpassad till antingen bänken eller ovana positionen som yttermittfältare.

I Norrköping, som bland annat tappat anfallarna Arnór Traustason och Emir Kujovic under sommarfönstret, ses han återigen som en renodlad anfallare.