Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Karlslund värvar från ÖSK

Ingen fortsättning i ÖSK.Nu återvänder Christer Lipovac till Karlslund.– Det känns mycket bra, säger han.

Christer Lipovac, 19, hade en tung fjolårssäsong i ÖSK. Anfallaren lånades ut till Karlslund under avslutningen, och bidrog till att hålla moderklubben kvar i division 2 genom att göra fyra mål på fem matcher.

Lipovac fick sedan, när den allsvenska upplagan anno 2015 var över, beskedet att ÖSK inte tänkte förlänga kontraktet. Talangen har kopplats ihop med bland andra BK Forward, men nu står det klart att det blir i Karlslund som karriären går vidare.

– Det känns mycket bra och det ska bli otroligt skönt att dra igång träningen igen med killarna. Jag känner att det är det rätta valet för mig då jag behöver en nystart och är glad att nu få den i Kif, säger han i ett pressmeddelande.

Forwarden, som noterades för tre allsvenska inhopp 2014, hade svårt att ta plats i ÖSK:s A-trupp under sina tre säsonger i klubben.

– Tyvärr hade jag en del skador under stora delar av 2015 vilket förstörde säsongen, så det var jobbigt både fysiskt och mentalt. När jag sedan var skadefri under hösten i Kif så kände jag att jag var på gång igen och det gick ju även bra spelmässigt.

Karlslund, som slutade på elfte plats med sina 24 poäng tidigare i höstas, räddade kontraktet efter stor dramatik i den sista omgången mot Nordvärmland. Laget kommer 2016 att spela i division 2 södra Svealand som ensamt länsbidrag. Lokalrivalerna Rynninge, Örebro Syrianska och Kumla håller till i norra Götaland-motsvarigheten.