Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Landslagsmeriterad mittfältare till ÖSK

Nu är det klart att landslagsmeriterade finländaren Petteri Forsell spelar i ÖSK säsongen ut.

Petteri Forsell besökte i förra veckan Örebro, inbjuden av ÖSK-tränaren Alexander Axén, och han deltog även på några träningspass.

Tidigare under torsdagen gick både Fotbollskanalen och den finska tidningen Ilta-Sanomat ut med uppgifterna att Petteri Forsell beslutat sig för att skriva på för ÖSK.

– Petteri Forsells nya klubb är Örebro SK i Sveriges högsta serie. Forsell har i dag beslutat sig för att acceptera ÖSK:s erbjudande, skrev den finska tidningen Ilta-Sanomat.

Nu bekräftar ÖSK att det blir en övergång.

– Petteri är en mycket meriterad spelare som vi främst ser som ytter. Han har en otroligt fin frisparksfot och hans egenskaper kommer att spetsa och bredda laget under höstens täta matchande, säger Magnus Sköldmark till klubbens hemsida.

Alexander Axén säger till hemsidan:

– Det är en otroligt kompetent och erfaren spelare vi får in. Han har bra teknik, bra speluppfattning och bra skott. Han kan dessutom användas på många positioner. Jag har sett och följt Petteri lite på håll och det känns som vi känner varandra redan nu. Superkul att han valde att skriva på för oss under hösten.

26-årige Forsell har spelat sju A-landskamper för Finland, den senaste borta mot Turkiet i VM-kvalet i slutet av mars då Finland föll med 2–0. Forsell hoppade då in och spelade sista sex minuterna som central mittfältare.

Efter att ha spelat 136 matcher och gjort 52 mål för finska mästarna IFK Mariehamn tidigare i karriären skrev Forsell för en månad sedan på ett treårskontrakt för Cracovia Krakow som spelar i Polens högsta liga. Men redan efter en vecka revs kontraktet.

För Sporten förklarade Forsell varför i en större intervju förra veckan:

– De bytte tränare en vecka efter att jag skrivit signat. Den nye tränaren förklarade att han inte behövde mig i sin spelstil. Jag frågade om jag fick sätta på mig fotbollsskorna en gång för att visa vad jag går för på träning men då sa han nej. Och när jag frågade om han kommer att ge mig en chans så blev det också nej.

Klubben betalade inte ut någon ersättning till mittfältaren som tillsammans med sin agent nu kopplat in advokat och tagit fallet vidare till Fifa.

– De bara bröt kontraktet och nu har vi skickat in en klagan till Fifa. Jag ville inte bryta kontraktet, underströk Forsell.