Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Landslagsspelaren förlänger med Kif

Ännu en svensk landslagsspelare är klar för Kif Örebro. På tisdagen förlängde Marina Pettersson Engström sitt kontrakt med klubben.

Marina Pettersson Engström, 27, har alltså skrivit på ett nytt ettårskontrakt med Kif Örebro. Den Sturehovsfostrade mittbacken har tillhört klubben sedan 2005, och har totalt gjort 168 allsvenska matcher för klubben. Förutom som stabil kugge i mittförsvaret är Marina med sin känsliga högerfot en stor tillgång för Kif på fasta situationer, och hon har gjort tio mål i allsvenskan.

– Hon är en av våra kulturbärare och stöttepelare samt har utvecklats mycket de senaste två åren, säger tränaren Rickard Nilsson i ett pressmeddelande.

Pettersson Engström har de senaste åren varit med i många av Pia Sundhages landslagstrupper, och har fått speltid i tre A-landskamper. I de två senaste landslagstrupperna har hon dock lämnats utanför.

Kif har nu tolv spelare under kontrakt inför 2015 då sedan tidigare målvakterna Carola Söberg och Mimmi Paulsson-Febo, försvararna Susanna Lehtinen, Marina Pettersson-Engström och Maria Synnerdahl, mittfältarna Elin Magnusson, Jennie Wecksell och Ogonna Chukwudi och anfallarna Sanna Talonen, Linda Hallin, Michelle de Jongh och Sarah Michael varit klara för klubben.