Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Legendarens barnbarn får kontrakt med ÖSK: "Vill gå i min morfars fotspår"

Orvar Bergmark är en av ÖSK:s största ikoner.
Snart kan hans barnbarn, Niclas Bergmark, även han bli en legend i svartvitt. Talangen har skrivit på ett ungdomskontrakt med klubben.

Kontraktet sträcker sig fram till 2021.

– Det känns bra att ha skrivit kontrakt med ÖSK. Det är ett steg närmare drömmen. Jag vill gå i min morfars fotspår, först slå igenom här i ÖSK och sen gå till en klubb utomlands. Mina styrkor som spelare är att jag har en bra blick för spelet och är stark defensivt, säger Niclas Bergmark till ÖSK:s hemsida.

Sportchefen Magnus Sköldmark är såklart nöjd med att ha gjort klart med ungdomslandslagsspelaren som för tillfället håller till i ÖSK:s akademi.

– Niclas har tagit en ordinarie plats i sin åldersgrupps landslag och har under det senaste året haft en fin utveckling. Han har ett efternamn som förpliktigar och har redan visat att han är på god väg att kunna gå i sin morfars fotspår. ÖSK Fotboll har en väldigt stark kull födda -02 och vi ser framemot att se fler spelare ta liknande steg som Niclas har gjort, säger Sköldmark.

Den 16-årige backen har tidigare berättat för NA om hur han inspirerats av sin morfar till att bli en toppspelare inom fotbollen.

– Jag har ju förstått att han var väldigt duktig, och jag hoppas få göra i alla fall en del av det han gjorde, sa Niclas i en längre intervju med NA.