Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Lisa Dahlkvist till Kif

NA avslöjade redan i början av november att de förde samtal. Nu är Lisa Dahlkvist och Kif Örebro överens. På onsdagen skrevs kontraktet.

Lisa Dahlkvist komemr alltså hem när Kif Örebro nu är klart för Champions league.

Den Adolfsbergsfostrade landslagsmittfältaren har skrivit på ett ettårskontrakt med Kif, bekräftar klubben i ett pressmeddelande.

– Förutom att Lisa är en bra fotbollsspelare, så är det jättekul att hon kommer tillbaka till Örebro och hon kommer att betyda mycket för laget både på som vid sidan om planen, säger tränaren Rickard Nilsson i ett pressmeddelande.

Dahlkvist lämnade Kif redan 2005, och har sedan dess spelat i Umeå, Göteborg, Tyresö och norska Avaldsnes. Hon har totalt gjort 40 mål på 226 allsvenska matcher och har gjort nio mål på 89 A-landskamper som gett både EM- och VM-brons.

Kif ser ut att få ett riktigt meriterat mittäflt 2015 – tidigare under dagen gjorde nämligen landslagskollegan Hanna Folkesson klart med Kif, som nu har sex svenska A-landslagsspelare i truppen.

Kif har nu 14 spelare under kontrakt inför 2015 då sedan tidigare målvakterna Carola Söberg och Mimmi Paulsson-Febo, försvararna Susanna Lehtinen, Marina Pettersson-Engström och Maria Synnerdahl, mittfältarna Hanna Folkesson, Lisa Dahlkvist, Elin Magnusson, Jennie Wecksell och Ogonna Chukwudi och anfallarna Sanna Talonen, Linda Hallin, Michelle de Jongh och Sarah Michael varit klara för klubben.

Läs mycket mer om Kif i torsdagens NA, papperstidningen, som går att köpa som e-tidning nedan!