Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart med "ny" hallför Örebro Hockey

Behrn arenas ishall får ett rejält lyft. Åtta meter högre, 1400 nya sittplatser. Örebroporten investerar 50-60 miljoner kronor.
- Ett stort arbete återstår innan allt är klart, men vi har kommit till en överenskommelse som gör att Örebro Hockey kan ta ett tydligt steg in i framtiden, säger kommunstyrelsens ordförande Staffan Werme.

Örebroportens styrelse har tagit beslut om att investera bortåt 60 miljoner kronor för att ge ishallen ett riktigt lyft.

Taket ska lyftas åtta meter, vilket gör att nocken kommer i höjd med bandyhallens.

Det gör plats för 1400 nya sittplatser och loger till det. Hallen kommer också att isoleras invändigt och förses med värme.

- Det kommer att bli en modern ishall med plats för drygt 5000 åskådare. De nya läktarna blir längs långsidorna, men vi kommer också förbereda för möjligheten att bygga till ytterligare på kortsidorna, säger Örebroportens VD Per Cardesjö.

Örebro Hockeys ordförande

Davor Dundic är mycket nöjd.

- Det blir ett enormt lyft för oss. Nu kan vi på allvar sikta in vårt arbete på att nå nya nivåer, säger Dundic.

På sikt är det meningen att klubben själv ska ta över ägandet, helt eller delvis.

- Det är en målsättning vi har, att kunna driva det som en evenemangsarena, säger Davor Dundic.

Per Cardesjö flaggar

för byggstart inom kort, men menar att det inte är realistiskt att tro att ombyggnaden ska kunna vara klar till den allsvenska hockeystarten nästa säsong.

- Nej, vi drar igång med förberedelserna på allvar nu, men kommer nog att behöva ett år för färdigställandet, säger Cardesjö.

Läs mer i morgondagens NA!