Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart med politiska styret i Hällefors

Fortsatt styre mellan S, M och GL samt nu även LPO. Det beslutade S-medlemmarna i går kväll.

Nu är det bestämt. Socialdemokraterna går vidare med det samarbete som redan etablerats med Moderaterna och Grythyttelistan. Även LPO, Landsbygdspartiet oberoende, som är nya med ett mandat från och med kommande mandatperiod, tas med i församlingen. Det bekräftas av S-ordföranden Anne Horneman.

-Vi har fått ett förtroende och har bra diskussioner liksom en samsyn, det känns bra att fortsätta, säger Anne Horneman.

Ytterligare ett alternativ presenterades för medlemmarna - samarbete med Vänsterpartiet. V har sträckt ut en hand till S, men S valde att inte fatta den.

- Känns viktigt att komma igång med politiken igen, nu står den stilla. Att etablera ett samarbete med en ny partner tar lång tid. Risken är att politiken stannar upp ytterligare, säger Horneman.

Hon påpekar att det finns fler orsaker till att S inte är intresserade av att samarbeta med V.

- Det är många frågor där vi inte har samsyn, säger Horneman och påpekar att det exempelvis finns frågor som är bordlagda.

Det var beslutet om en ny politisk organisation som V inte ansåg skulle fattas av kommunfullmäktige innan valet. Stefan Backius (V) framhöll bland anant att det är en fråga som den nya majoriteten bör vara med och fatta beslut om. Nu blir det ingen större skillnad i majoritetsfrågan, och beslutet om den nya organisationen kommer med stor sannolikhet att klubbas i slutet av året.

Horneman är nöjd med resultetet. Hon säger att det var ett bra medlemsmöte med en hel del diskussioner. Enligt Horneman tog det dock inte särskilt lång tid för medlemmarna att fatta beslutet om att fortsätta samarbetet med M och GL samt ta med LPO.